13 HAZİRAN BATIKENT DAYANIŞMA TOPLANTISI

13 Haziran BATIKENT DAYANIŞMA TOPLANTISI ÖZETİ

  1. Ethem’in 1. Yıl Anması için 16 Haziran Pazartesi günü Ethem Sarısülük Parkında saat 16:00’da helva yapımı için toplanılacak. Her mahalleden mümkünse 5 kişi görevli olarak çağrılacak. Pir Sultan’dan Narin hanım ile iletişime geçilecek. Masraflar için harcanacak para mahalle meclislerinden toplanacak, tek elden ödenecek. Çay semaveri SODER kuracak, Gürdal demleyecek.
    19:0’da Meydan’dan toplantı ve yürüyüş ve sonrasında Ethem Sarısülük parkında sinevizon ile konser etkinliği olacak.
  2. Lice için basın açıklaması 14 Haziran saat 19:00’da Gimsa’nın önünde “lice’de Katliam Var” başlığı ile yapılacak. Bunun için ortak ozalit basılacak ve basına haber verilecek. Sadece belirlenen sloganlar atılacak.
  3. Ethem’in mezarına Çorum’a gitmek isteyenler Ankara Dayanışması ile iletişime geçecek, 15 Haziran Pazar günü Kurtuluş Vedat Dolakay parkından saat 8:00’de otobüs kalkacak.
  4. 2 Temmuz için  Haziran’ın  28’inde 15:00’da Meydan’dan toplanılacak ve Cem evine yürünecek. Saat 16:00’da orada yapılan konser etkinliğine destek verilecek.
    Her mahalle kendi pankartı ile katılabilecek.
    1 Temmuz’da Sivas’a gitmek isteyenler için gece saat 23:00’da Cem evinden araba kaldırılacak, gitmek isteyenler önceden Cem evine isim yazdıracaklar.
  5. Kent-Koop Mahalle Meclisinin Batıkent’teki tüm mahalle meclisleri arasında futbol turnuvası önerdi. Kadın erkek karışık ve iddiasız yapılacak olan bu turnuva için mahalle meclislerine öneri götürülmesi kararlaştırıldı. Bakımsız bir futbol sahasının temizlenmesi ve kazanılması için adımların atıldığı iletildi.
  6. Kent-Koop mahalle meclisi düzenleyeceği Batıkent temalı fotoğraf yarışmasının duyurusunu yaptı ve diğer mahallelerden destek istedi. Fotoğrafların son toplanma tarihi olarak temmuz sonu düşünülüyor.
  7. Dayanışma günlerinde Ethem Parkında yapılan “Kısal Çevre Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği DOĞA ATÖLYESİ” çalışmasının Kent-Koop Mahallesinde parklardan yola çıkılarak yapılmasına karar verildiği iletildi. Tarih olarak 20 Temmuz hedefleniyor.
  8. Ostim Mahalle’sinin toplantısında Ulaşım sorununun konuşulması ve yeni zamlar nedeniyle ulaşım konulu eylemlilik sürecinin planlanmasının mahalle meclislerine sorulması ve tartışılmasına karar verildi.
  9. Diğer mahallelerde katılımın nasıl arttırılacağının ayrıca bir gündem olarak gelecek Dayanışma toplantısına bırakılması ve mahallelerde de tartışılmasına karar verildi.
  10. Toplantı tutanaklarının önemi üzerine konuşuldu ve Dayanışma toplantılarının ve Mahalle meclisleri toplantılarının kayıt altına alınmasının önemi üzerine konuşuldu.

 

BU DAHA BAŞLANGIÇ, MÜCDELEYE DEVAM

BATIKENT DAYANIŞMA PLATFORMU

Yorum bırakın